Fuži alla bianco

Napisao Rubrika: Recepti sa češnjakom

Priprema

  1. Maslinovo ulje pomiješajte s četiri nasjeckana češnja češnjaka, peršinom i narezanim bosiljkom.
  2. Fuže skuhajte u malo posoljenoj vodi i ocijedite.
  3. U široj tavi na zagrijanom ulju kratko popecite očišćeni i na četvrtine narezani češanj češnjaka.
  4. Tavu maknite s vatre, a češnjak izvadite. Dodajte fuže, pospite Vegetom Natur, prelijte pripremljenom mješavinom maslinova ulja, bosiljka, peršina i češnjaka i sve dobro izmiješajte.
  5. Tavu s fužima vratite na vatru i sve kratko zagrijte (2-3 minute).

Sastojci

Broj osoba:

4 osobe

 400 g fuža
1 žlica Vegete Natur  5 češnja češnjaka 2-3 žlice suncokretova ulja 4 žlice Maslinovog ulja
2 žlice nasjeckanog peršina 2 žlice narezanog svježeg bosiljka

Posluživanje

Poslužite s naribanim parmezanom.

Savjet

Mješavinu maslinova ulja, češnjaka, peršina i bosiljka možete pripremiti i u većim količinama. Držite li mješavinu na hladnom mjestu, možete je upotrijebiti kao dodatak drugim jelima.

 

Ovaj recept za vas smo pronašli na: www.coolinarka.com

Podijeli sa prijateljima:

Podijeli mišljenje sa nama

komentari