Juha od češnjaka i badema

Napisao Rubrika: Recepti sa češnjakom

O juhi

Ne dajte se zastrašiti količinom češnjaka – pečenjem gubi na aromatičnosti i pretvara se u sasvim drugu priču.

Ne dajte se zastrašiti ni bademima u juhi – vrlo su neutralni.

Ne dajte se zastrašiti ni vremenom kuhanja – zaista ne treba dulje od 10-ak minuta jer su svi sastojci već prethodno kuhani.

Sastojci:

Maslinovo ulje
1 manja glavica luka, sitno nasjeckana
4 pečena češnjaka
Žličica brašna
500 ml pilećeg temeljca
200 g badema
sol i papar

 Priprema:

Pripremite sastojke: ispecite češnjak, sitno nasjeckajte luk i u vrlo jakom blenderu ili u mlincu za kavu usitnite bademe u prah.
Na malo maslinova ulja zažutite luk pa mu potom dodajte pečeni češnjak.
Dodajte žličicu brašna da se napravi zaprška pa sve podlijte temeljcem.
Ubacite bademe i kuhajte još 5 do 10 min.
Po potrebi razrijedite s još malo temeljca ili vode te posolite i popaprite prema vlastitom ukusu.

Napomena:

Ovu juhu možete pripremiti i ako nemate vrlo jaki blender ili mlinac za kavu, ali računajte da će se u tom slučaju pod jezikom osjećati mrvice badema. Nekima smeta, nekima ne pa zato dajem na znanje i ravnanje

 

Ovaj recept za vas smo pronašli na: dobrahrana.jutarnji.hr

Podijeli sa prijateljima:

Podijeli mišljenje sa nama

komentari