Juha od mrkve i češnjaka

Napisao Rubrika: Recepti sa češnjakom

Nenadmašan spoj okusa mrkve i češnjaka u zdravoj juhi

Spremi i kušaj nenadmašan spoj okusa mrkve i češnjaka u zdravoj juhi. Za pripremu juhe potrebno ti je oko 35 minuta, a osim mrkve i češnjaka trebaš imati lanene sjemenke, kockice prepečenog kruha i maslinovo ulje. Sastojci u receptu su dostatni za četiri obroka

Sastojci:

 500 g mrkve
10 režnjeva češnjaka
2 krumpira
1 l povrtnog temeljca
0,5 l mlijeka
3 kriške kruha
1 žličica lanenih sjemenki
sol, papar, maslinovo ulje

Priprema:

Mrkvu i krumpir oguli i operi pa ih nareži na manje kockice. Češnjak nasjeckaj na tanke ploške. Na maslinovom ulju poprži povrće, podlij s povrtnim temeljcem i mlijekom, posoli, popapri, smanji vatru i kuhaj 20 min. Kada je povrće kuhano, usitni ga štapnim mikserom. Pojačaj vatru i kuhaj još 5 minuta.
Kruh nareži na kockice pa ga kratko poprži na malo maslinova ulja uz često miješanje. Gotovu juhu pospi lanenim sjemenkama i kockicama prepečenog kruha.

Ovaj recept za vas smo pronašli na: www.zdravakrava.hr

Podijeli sa prijateljima:

Podijeli mišljenje sa nama

komentari