Krem juha od mrkve s curryjem, češnjakom i chillijem

Napisao Rubrika: Recepti sa češnjakom

Sastojci:

Za 2 osobe:


Malo maslinova ulja
2,5 dkg maslaca
400 g mrkve
2 manja krumpira
1 sasvim mali luk srebrenac
Žličica brašna
Goveđi temeljac (ili voda+goveđa kocka)
Curry
Češanj češnjaka
Mljevena chilli papričica
Sol i papar
Po želji: slatko vrhnje, peršin

Priprema:

Nasjeckajte sitno mrkvu i krumpir (na ploškice) i luk (na kockice)
U posudi ugrijte maslinovo ulje i maslac pa dodajte mrkvu, krumpir i luk. Ostavite ih malo same na masnoći na srednje jakoj vatri dok mrkvica ne pusti sok i dok luk ne uhvati malo žućkaste boje.
Dodajte žličicu brašna i neprestano miješajući kuhajte još cca 2 min.
Prelijte temeljcem ili vodom s goveđom kockom i kuhajte na laganoj vatri. Dodajte zdrobljeni češanj češnjaka, curry, chilli papričicu, sol i papar i kuhajte sve dok povrće sasvim ne omekša.
Usitnite štapnim mikserom dok ne dobijete posve kremastu teksturu (nemojte vaditi češnjak). Ako je potrebno razrijedite juhu s još malo temeljca ili vode. Poslužite samo ili sa slatkim vrhnjem i peršinom.

Ovaj recept za vas smo pronašli na: dobrahrana.jutarnji.hr

Podijeli sa prijateljima:

Podijeli mišljenje sa nama

komentari