Meki Pletenci s češnjakom

Napisao Rubrika: Recepti sa češnjakom

O pletencima:

Kako prevesti garlic knots na hrvatski? Čvorići? Palo mi je na pamet pletenci, pa neka tako i ostane. Većina vas vjerojatno je već vidjela/jela nešto slično, ne dolazim s ničim novim ali toliko su dobro ispali da vam ih moram pokazati dok ne zaboravim recept…Fotografije uhvaćene mobitelom, isprike za to ali inspiracija ne pita! Ugodna nedjelja svima.

Sastojci za 20 pletenaca:

TIJESTO:

3 šalice glatkog brašna
1 šalica tople vode
2 žlice ulja
1 čajna žličica soli
1 čajna žličica šećera
1 vrečica suhoga kvasca

PRELJEV:

2 češnjaka
1 žlica sjeckanog peršina
40g maslaca
krupna sol

Priprema:

1. U posudu ulijte toplu vodu, dodajte šećer i suhi kvasac. Pustite neka stoji 5min.

2. U istu posudu dodajte brašno, ulje i sol, kratko umijesite pa ostavite na toplom da se lagano diže (30-60min)

3. Za to vrijeme u maloj posudici otopite maslac, a u drugoj usitnite češnjak i peršin pa prelijte otopljenim maslacem.

4. Kada se tijesto diglo, razvaljajte ga na debljinu 1-2cm pa razrežite na 20 podjednakih traka.

5. Traku oblikujte u valjak pa svežite u čvor, krajeve tijesta također spojite i trebali bi ste dobiti formu kao sa slike. Nije teško :)

6. Poslažite ih na pleh na koji ste stavili papir za pečenje, kistom premažite s malo vode pa posipajte malo krupne soli po svakome. Zatim opet pustite barem pola sata da se dižu na sobnoj temperaturi.

7. Pecite 12-15min na 180-200 stupnjeva

8. Kada su gotovi svaki premažite otopljenim maslacem pomoću kista.

Ovaj recept sa nama podijelila je na internetu Anja Marsic

Podijeli sa prijateljima:

Podijeli mišljenje sa nama

komentari