Napitak od limuna i češnjaka za snižavanje masnoće u krvi

Napisao Rubrika: Češnjak i zdravlje Recepti sa češnjakom

Priprema

izrezati limun na ploške a češnjak protisnuti u spravi predviđenoj za to (ili narezati – ali ne cijele režnjeve stavljati jer se iz češnjaka oslobađaju neki spojevi tek kad ga “stisnete”)
staviti kuhati vodu i kad proključa odjednom ubaciti limun i češnjak, pustiti par minuta – znači da samo malo proključa!!
malo pustiti da se ohladi, zatim uzmete sterilnu gazu 1×1 m i presavijete ja na pola pa opet na pola i kroz nju iscjedite tekućinu(preko pirije ,traktura il kak se sve zove – lijevka) u plastičnu bocu (od vode).

dobro zamotajte gazu oko komada limuna – da ništa ne ispada i dobro istisnite svu tekućinu i malo kašasto što uspijete stisnuti…

savjet – ja imam na rukama one tanke kirurške rukavice možete- zaključiti- kojeg -razloga…
boja napitka se kreće od žućkaste do zelenkaste ovisno o češnjaku ( od domaćeg je zeleno…) i ispadne skoro puna boca od 1,5 l

Posluživanje:

svaki dan piti 0,3-0,5-(znači mjera ko žestica) 3 puta dnevno – to je preporuka, a znam da su ljudi pili i jednom il dvaput..
količina je za cca 10 dana
čuvati u frižideru

Iskustvo:

Iz primjera mog supruga – otkad zna za sebe ima sve moguće masnoće povišene i kolesterol i trigliceride i masnće nakupljene na stjenkama krvnih žila, namjerno smo radili krvnu sliku prije i poslije,  ni on (a ni dr.) nije mogao vjerovati – sve vrijednosti su mu bile na normali i to najniže. Moram reći da je pio tri ture između mjerenja i spasilo ga od bay passa, pa svi koji imate s tim problema rado dijelim ovaj jednostavan a učinkovit recept s vama! I bez brige miris češnjaka neutralizira limun tako da se može piti i kad se ide na posao!! nadam se da će nekom pomoći. Oprezno ga uzimajte ako imate nizak tlak.

Ovaj recept sa nama je na internetu podijelila Rea

Podijeli sa prijateljima:

Podijeli mišljenje sa nama

komentari