Odresci u umaku s češnjakom

Napisao Rubrika: Recepti sa češnjakom

Priprema

Teleće odreske potucite batom za meso, a brašno pomiješajte s crvenom paprikom u prahu.
Svaki odrezak (i to samo jednu stranu) uvaljajte u tu mješavinu. Pobrašnjenu stranu odreska stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane 2-3 minute.
Pospite Vegetom, podlijte vodom i pirjajte poluotkriveno na laganoj vatri 25-30 minuta. Odreske tijekom pirjanja po potrebi podlijevajte vodom.
Kad meso omekša, dodajte ajvar, nasjeckani češnjak, vino i 50-100 ml vode te zajedno prokuhajte.

Sastojci

Broj osoba: 4 osobe

 600 g telećih odrezaka od buta
1 žlica Vegete 1 žličica crvene mljevene paprike 30 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400  1 žlica Ajvara blagog  3-4 žlice ulja 50 ml bijelog vina 3 češnja češnjaka

Posluživanje

Poslužite toplo uz široke rezance.

Savjet

Za pripremu ovog jela upotrijebite širu i dublju tavu.

Ovaj recept za vas smo pronašli na: www.coolinarka.hr

Podijeli sa prijateljima:

Podijeli mišljenje sa nama

komentari