Pašta (tjestenina) s bademima i češnjakom

Napisao Rubrika: Recepti sa češnjakom

Koraci pripreme:

Blanširane bademe stavite u blender i dodajte vode koliko treba da ih se može samljeti i napraviti glatku kremu. Dodajte usitnjeni češnjak pa sve dobro izmiksajte da dobijete pastu. Posolite.
Tjesteninu po izboru skuhajte u puno slane vode, tako da ostane al dente. Sačuvajte tri šalice škrobne vode u kojoj se kuhala tjestenina.
U dubokoj širokoj tavi zagrijte žlicu ulja i žlicu maslaca. Na ulje dodajte pire od badema i pustite da krčka oko tri minute, da se malo zgusne. Dodajte škrobnu vodu, još malo posolite i popaprite. Krčkajte još tri minute pa dodajte grašak i tjesteninu.
Kuhajte koliko treba da grašak omekša. Na kraju umiješajte preostali maslac, limunov sok, bosiljak i mentu. Pospite ribanim parmezanom i začinite s još svježe mljevenog papra. Na suhoj tavi popržite cijele bademe. Grubo ih usitnite nožem, pa njima pospite tjesteninu prije serviranja.

Sastojci:

vrećica suhe tjestenine
vezica mladog češnjaka
3/4 šalice blanširanih ploški badema
pola šalice cijelih badema
maslinovo ulje
3 žlice maslaca
žličica suhog bosiljka
sok pola limuna
sol, papar
250 g graška
pola šalice ribanog parmezana

Ovaj recept za vas smo pronašli na: dobrahrana.jutarnji.hr

Podijeli sa prijateljima:

Podijeli mišljenje sa nama

komentari