Pečena brokula sa češnjakom i limunom

Napisao Rubrika: Recepti sa češnjakom

Koraci pripreme

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
U veliku posudu stavite brokulu u cvjetićima zajedno sa maslinovim uljem, morskom soli, paprom i češnjakom. Brokulu raširite po velikom komadu papira za pečenje u limu za pečenje.
Pecite u već ugrijanoj pećnici dok brokula ne postane dovoljno mekana da se može probušiti sa vilicom (15-20 minuta). Izvadite ju van iz pećnice i stavite na tanjur za posluživanje. Iscijedite sok od limuna prije posluživanja kako bi brokula bila osvježavajuća.

Sastojci

2 glavice brokule, odvojene na cvjetove
10 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
5 g soli
3 g crnog papra (pola čajne žličice)
1 češanj češnjaka, nasjeckanog
pola čajne žličice soka od limuna

Ovaj recept za vas smo pronašli na: dobrahrana.jutarnji.hr

Podijeli sa prijateljima:

Podijeli mišljenje sa nama

komentari