Pečeni češnjak

Napisao Rubrika: Recepti sa češnjakom

Sastojci:

Najbolje je ako imate čvrste, svježe glavice češnjaka koje nisu počele klijati. Odstranite samo vanjsku suhu kožicu sa svake glavice, ali nemojte je razdvajati na češnjeve.

Priprema:

Glavice složite u jednom sloju (tako da korijen bude dolje) u keramičku ili drugu tešku posudu za pečenje. Ulijte pilećeg temeljca ili vode do pet milimetara visine. Češnjak poškropite maslinovim uljem i posolite. Za bogatiji okus dodajte nekoliko grančica majčine dušice ili čubra i nekoliko zrna papra. Čvrsto zatvorite i pecite na 180 oC. Provjerite nakon 20 minuta, tada bi češnjak trebao biti mekan. Ako nije, nastavite ga peći. Na kraju ga pokapajte s još malo maslinova ulja i pecite nepokrivenoga još sedam minuta.

Poslužiti:

Pečeni češnjak najbolje je odmah iznijeti na stol s prepečenim kruhom ili, ako želite, s malo kozjeg sira i maslina. Razdvojite češnjeve, češnjak istisnite na kruh i potom kruh umočite u tekućinu koju je pustio u posudu za pečenje.

Ovaj recept za vas smo prenijeli sa: www.ladylike.hr

Podijeli sa prijateljima:

Podijeli mišljenje sa nama

komentari