Pečeni krumpir s češnjakom i začinima (DASH dijeta)

Napisao Rubrika: Recepti sa češnjakom

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200°C. U veliku zdjelu pomiješajte cijele krumpire, češnjak, maslinovo ulje, ružmarin, sol i papar. Rukama miješajte dok krumpir nije ravnomjerno obložen začinima. Rasporedite krumpir u lim za pečenje. Pokrijte poklopcem ili aluminijskom folijom i pecite 25 minuta. Skinite poklopac ili foliju. Okrenite krumpire i pecite otkrivene sve dok ne postanu mekani i lagano zapečeni, oko 25 minuta. Premjestite u zdjelu za posluživanje i pomiješajte s maslacem. Pospite peršinom i poslužite.

Sastojci:

450g malih krumpira
10 režanja češnjaka
1 žlica maslinovog ulja
1 žličica nasjeckanog svježeg ružmarina
1/4 žličice soli
1/4 žličice mljevenog crnog papra
1 žličica maslaca
2 žlice nasjeckanog svježeg peršina

Ovaj recept smo za vas prenijeli sa: www.centar-zdravlja.net

Podijeli sa prijateljima:

Podijeli mišljenje sa nama

komentari