Piletina sa češnjakom

Napisao Rubrika: Recepti sa češnjakom

Koraci pripreme:

Zagrijte pećnicu na 240 stupnjeva. Isperite pile pod hladnom vodom pa ga posušite papirnatim ručnicima. Ogulite limunu koricu pa je narežite na komadiće (pokušajte izbjeći bijeli dio), usitnite i kadulju i češnjak. Sve stavite u zdjelicu pa dodajte maslac i malo soli te promiješajte. Oguljeni limun narežite na četvrtine.
Malim nožem razrežite kožu s pilećih prsa i bataka. Ugurajte smjesu s maslacem između kože i mesa te je rasporedite što ravnomjernije. Natrljajte pile izvana uljem te posolite i popaprite. Pile napunite četvrtinom limuna, peršinom i četvrtinom glavice luka. Svežite mu noge zajedno. Ostatak luka stavite na sredinu protvana pa na njega stavite pile.
Pecite 20 minuta, a onda smanjite vatru na 200. Pecite još jedan sat. Kada je gotovo, izvadite pile i pustite ga deset minuta da odstoji prije nego što ga razrežete. Narežite ga potom na sitnije komade i servirajte na kruhu. Na kraju ga pospite cvijetom soli.

Sastojci:

1 pile
1 limun
listovi svježe kadulje
3 češnja češnjaka
6 žlica maslaca
malo soli
2 žlice maslinova ulja
mljeveni crni papar
grančice peršina
2 male glavice luka
cvijet soli

Ovaj recept smo preuzeli sa: dobrahrana.jutarnji.hr

Podijeli sa prijateljima:

Podijeli mišljenje sa nama

komentari