Sok od češnjaka

Napisao Rubrika: Češnjak i zdravlje Recepti sa češnjakom

Metaforički rečeno češnjak već sam po sebi dovoljno smrdi, te će svaki onaj tko pije sok od češnjaka navući na sebe poguban socijalni prezir. Međutim, češnjak je vrlo dobar za više ili manje brzo čišćenje tijela, naravno pod pretpostavkom da čovjek posjeduje duševnu jakost za prevladavanje socijalnih problema, te da su mu crijeva dovoljno jaka za podnošenje svih nelagodnosti.

Češnjak je bogat eteričnim uljima. Kad se tome doda čitav niz pročišćavajući!! tvari iz kojih je češnjak sastavljen, onda je sasvim razumljivo da ima presudnu ulogu u djelovanju na čitav organizam, od otvaranja apetita i odvajanja probavnih sokova do zadovoljavanja peristaltike i izlučivanja mokraće.

Eterična ulja u soku od češnjaka neobično su jaka i prodorna te pomažu kod uklanjanja sluzi u dušniku, bronhima i plućima. Pomažu kod izlučivanja otrovnih tvari iz tijela preko pora na koži, tako da se valja zapitati je li bolje podnositi smrad po češnjaku ili zadržavati otrove u tijelu.

Sok od češnjaka pokazao se vrlo učinkovitim kod odstranjivanja crijevnih nametnika ili parazita. Dizenterija ili srdobolja može se pomoću soka od češnjaka znatno poboljšati. To vrijedi i za amebnu srdobolju i sve druge vrste srdobolje.

Paraziti i bakterije – bilo da je riječ o amebama ili nekim drugim vrstama – ne mogu živjeti ako nema hranjiva tla za njih na kojemu se razmnožavaju i šire. Kad su organi izlučivanja napunjeni trulim otpadnim tvarima, u njima ima na milijune bakterija, i kad se svakodnevnom probavom mesa, ostalih anorganskih živežnih namirnica i lijekova otpadne tvari sve više nagomilavaju, bakterije i paraziti nalaze se u svom elementu, imaju se gdje razmnožavati i širiti. To je predivno za bakterije, ali vrlo uznemiravajuće za žrtvu. 

Sok od češnjaka pomaže tako da odstranjuje velik dio tih smetnji; međutim, da bismo odstranili uzroke, moramo krenuti korak dalje. Prijeko je potrebno ispiranje i klistiranje crijeva da bi se otpadne tvari mogle temeljito odstraniti. Obroci moraju potom biti tako sastavljeni da nakon uzimanja hrane otpad u tijelu bude sveden na minimum. To se može vrlo uspješno postići primjenom velikih količina različitih sirovih sokova od povrća kao dopune najprimjerenijim sirovim obrocima.

No, pripremanje soka od češnjaka isključuje primjenu sokovnika za druge vrste sokova; naime, sokovnik u kojemu se priprema sok od češnjaka imat će nekoliko dana miris po češnjaku, te bi svi sokovi pripremani u tom sokovniku imali okus po češnjaku.

Za vas smo ovaj savijet i recept prenijeli sa: www.sirovahrana.hr

Podijeli sa prijateljima:

Podijeli mišljenje sa nama

komentari