Špageti s rajčicama i češnjakom

Napisao Rubrika: Recepti sa češnjakom

Koraci pripreme:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Rajčice prerežite na polovice, premažite uljem i pospite krupnom solju pa pecite na limu u pećnici dok ne uvenu i ne potamne.
Češnjak narežite na vrlo tanke ploške. Stavite kuhati špagete prema uputama na vrećici. U dubokoj tavi zagrijte 4 žlice ulja pa dodajte češnjak.
Pecite nekoliko minuta na srednje jakoj vatri – češnjak ne smije potamnjeti jer tada postane gorak. Treba samo omekšati i u ulje otpustiti svoju aromu.
Kada su špageti kuhani, ocijedite ih i dodajte na ulje s češnjakom. Sve dobro promiješajte, pospite ribanim parmezanom i svježe mljevenim paprom. Dodajte sitno natrgane listiće bosiljka i zapečene rajčice.
Savjet: Sačuvajte malo vode u kojoj su se kuhali špageti pa njom po potrebi podlijte tjesteninu s češnjakom, ako vam se čini da nedostaje malo tekućine. Rajčice možete koristiti i svježe ili sušene, ako vam tako više odgovara.

Sastojci:

paketić špageta
4-5 žlica maslinova ulja
glavica češnjaka
pola šalice ribanog parmezana
10-15 malih rajčica (sitniji šljivar je idealan)
desetak listića bosiljka
sol, papar

Ovaj recept preuzeli smo sa: dobrahrana.jutarnji.hr

Podijeli sa prijateljima:

Podijeli mišljenje sa nama

komentari